Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Salade van Zeeuwse garnalen en gegrilldescampi‘s met zeewierdressing

Aantal personen: 4

Ingrediënten

160 gr gepelde Zeeuwse garnalen
8 scampi‘s
200 gr verschillende slasoorten (frisée, lollo rosso, veldsla
etc)
1 dl witte wijnazijn
3 dl olijfolie (eerste koude persing)
50 gr gemengde soorten zeewier (bijvoorbeeld wakamé, nori en
kombu)
1 kleine komkommer
peper, zout
citroensap
2 tomaten

Bereiden

Laat de zeewieren 20 minuten in water wellen.
Doe de helft van het zeewier met de azijn in de mengbeker van een
keukenmachine en draai er een zachte puree van.
Voeg al draaiend langzaam de olie toe, zodat een gladde saus ontstaat.
Doe de dressing in een kom.
Snijd de rest van het zeewier in smalle reepjes en roer die door de
dressing.
Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap.
Pluk de gewassen sla in stukjes en maak hem met de dressing licht aan.
Pel de scampi‘s, verwijder het darmkanaal, leg ze enkele minuten onder de
hete grill en zout ze lichtjes.
Verdeel de sla over vier borden, strooi er wat van de Zeeuwse garnaaltjes
over, leg er per bord 2 scampi‘s bij en garneer de borden met partjes
tomaat en komkommmerballetjes.
Serveer direct.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Eendeborstsalade
Salade met warme gamba’s en een gember-appeldressing
Salade van gefrituurde mesheften, knolselderij en kruidendressing.
Kipsalade met grapefruit
Salade van dadel, appel en selderij

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes